Meteen naar de inhoud

Voortuinen

Voortuin ideeën

Wilt u graag een nieuwe voortuin? Op deze pagina geven we voorbeelden die extra inspiratie geven. Zowel grote voortuin als kleine voortuin kunnen verschillende stijlen creëren. Maar wat zijn de belangrijkste kenmerken van de voortuin? Lees hier alles over voortuinen en laat u inspireren.

Kenmerken van de voortuin

De voortuin kan vele stijlen, vormen en maten hebben. Modern, klassiek, fashionable, naturel, alles is mogelijk. Er zijn echter veel factoren die van invloed zijn op de beste manier om de voortuin in te richten. De meeste voortuinen zijn symmetrisch aangelegd. Dit straalt rust uit, het is immers het visitekaartje van uw huis, het uitzicht. Sommige mensen houden van het landschap, sommige mensen houden van meer beschutting en privacy. Houd altijd rekening met ramen, dus als u uw zicht wilt behouden, plaats dan geen bomen die later uitgroeien tot belemmeringen voor uw zicht. Natuurlijk mogen ze de voordeur niet blokkeren.

Als u een stijlvol pad naar de ingang creëert, zijn er veel opties. Steen, grind of diverse soorten bestrating, zoals honingraatsteen of onregelmatig gevormde natuursteen, alles is mogelijk. Heeft uw eigen pand een oprit of parkeerplaats, neem deze dan mee in het ontwerp en vorm een naadloos geheel. Heeft u ruimte om uw fiets of een verrijdbare prullenbak te stallen, bedenk dan of dit past bij het imago van een tuin. Ook hier zijn oplossingen voor, zoals een goede conversie. Bekijk andere voorbeelden voor meer tuininspiratie.

Idee voortuin

Ontwerp een functionele voortuin: parkeren, groen, onderhoudsarm

Verlichting is erg belangrijk in de voortuin. Zorg dat de oprit of parkeerplaats altijd goed verlicht is zodat u altijd veilig naar huis kunt. Als de brievenbus niet in de voordeur is geïnstalleerd, plaats deze dan op een lichte plaats zodat deze in het donker gemakkelijk te vinden is. Veel mensen willen een onderhoudsarme voortuin. Daarnaast helpt het voor de veiligheid.

De bloembak is onderhoudsvriendelijk en geeft kleur aan alle items. Gebruik onderhoudsarme hagen, net als de rest van de beplanting. Houd er rekening mee dat de voortuin niet altijd hogere elementen toelaat, zoals schuttingen. Bent u van plan om de voortuin echt te renoveren met “zelfstandige” elementen, overleg dan zeker met de gemeente. Als al uw inspanningen tevergeefs zijn, is dat jammer.

Wilt u een mooie tuin hebben?

Neem contact op en we komen zo snel mogelijk met u in contact.

Bloemen voor in voortuin