Meteen naar de inhoud

Tuinonderhoud

Onderhouden van een tuin

Bevruchten

We gebruiken natuurlijke meststoffen om de bodem en gewassen van nieuwe voedingsstoffen te voorzien. Dit is afgestemd op de behoefte van de tuin, want gazons hebben meer voedingsstoffen nodig dan vaste planten. Als u van madeliefjes op uw gazon houdt, heeft u minder kunstmest nodig.

Bladeren en afval verwijderen

We verwijderen bladeren en afval van trottoirs en gazons. Uiteraard wordt er afval en wat bladeren van de border gehaald. Dieren kunnen in de bladeren foerageren, het zorgt voor natuurlijk voedsel.

Gazononderhoud

Om het gazon in goede conditie te houden, zal het de grond losmaken en in het voorjaar ingezaaid worden. Trim tijdens het groeiseizoen de randen van het gras om zijn oorspronkelijke vorm te behouden tijdens het maaien van het gazon.

Kleine reparatie

Tijdens onderhoud repareren we kleine mankementen, zoals wat verzakte tegels of vastzittende poortjes rondom de regenpijp.

Onkruid verwijderen

We zullen een schoffel en een hark gebruiken om de randen en wegen van grof onkruid te verwijderen. Verwijder fijn onkruid handmatig.

Scheren

Heggen van klimop en taxus worden bijvoorbeeld gesnoeid om ze intact en compact te houden en netjes te snoeien. gedroogde pruim

Snoeien van planten

De beplanting (bomen, heesters en vaste planten) om hun vorm te behouden en groei/bloei te bevorderen, seizoenssnoei

Vijveronderhoud

Verwijder de draadalgen en bladeren en maak het water in de vijver weer schoon. Daarnaast worden waterplanten uitgedund en/of gesnoeid. Regelmatige reiniging van filter en pomp kan de levensduur verlengen.

Abonnement tuinonderhoud​

Bedrijven, instellingen en particulieren kunnen bij ons onderhoudscontracten afsluiten. Al uw tuinwensen worden behandeld in een duidelijk plan: frequentie, activiteit en prijs. U weet precies wat u van ons kunt verwachten: een prachtige tuin in goede staat.

Tuinonderhoud op aanvraag

Ook voor onderhoud op afroep kunt u bij ons terecht. Heeft u wat extra hulp nodig om het zware werk te klaren, of heeft u niet het juiste gereedschap in huis? Misschien vindt u het leuk om alleen in de tuin te werken, maar soms heeft u geen tijd. Heeft u hulp nodig bij klein- of grootschalig onderhoud, bel ons dan direct.

De tuin houdt onze aandacht vast...

Natuur Bij het onderhoud van de tuin houden we zoveel mogelijk rekening met natuur, milieu en biodiversiteit. In de tuin worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of gifstoffen gebruikt omdat deze schadelijk zijn voor de natuurlijke omgeving. Het heeft niet alleen een negatieve invloed op dieren, maar het is ook schadelijk voor u. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van accu-aangedreven machines Deze machines worden opgeladen door zonnepanelen in ons bedrijfspand om de uitstoot van schadelijke gassen te beperken. Daarnaast heeft de accutool een voordeel; hij maakt minder geluid, wat prettig is voor u, uw buren en onze hoveniers.

Dieren in de tuin

Ook kijken we naar de zichtbare en onzichtbare dieren in uw tuin. We verwijderen graag bladeren van gazons en paden, maar laten liever wat aan de randen achter. Dit levert twee voordelen op, namelijk voedsel en onderdak voor planten en dieren. Snoei de heggen na het broedseizoen, zodat de vogels hun jongen in alle rust kunnen grootbrengen. Door alle uitgebloeide bloemen in de lente te verwijderen in plaats van in de herfst, krijgen vogels in de winter voedingsrijke zaden. De natuurlijk onderhouden tuin zorgt voor een prettige omgeving voor u en de dieren.

Wilt u een mooie tuin hebben?

Neem contact op en we komen zo snel mogelijk met u in contact.