Meteen naar de inhoud

Kleine tuinen

Kleine tuinideeën Voorbeelden die extra inspiratie geven Ondanks zijn kleine formaat biedt een kleine tuin meestal veel mogelijkheden. Slimme en praktische oplossingen, van pergola tot groene wand. Lees over alle kenmerken van kleine tuinen en laat u inspireren.

Kenmerken van een kleine tuin

Zie een kleine tuin niet als een probleem, maar als een kans om creativiteit los te laten. Een paar vierkante meter is een kans om buiten de gebaande paden te denken. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om de kleine tuin een eigen karakter te geven. Een goed ruimtelijk effect is een belangrijk onderdeel van een kleine tuin. Uw gebrek aan oppervlakte op de grond, kunt u compenseren door op hoogte te werken. Deze uitdaging vraagt om slimme en praktische oplossingen. Als u het hoogte-effect op de beste manier gebruikt, creëert u ruimte voor verschillende elementen om het geheel groter te laten lijken. Door te spelen met de ruimte creëert u niet alleen hoogte, maar ook diepte. De pergola is zo’n element dat alle dimensies kan dienen: hoogte, breedte en diepte. In combinatie met kant-en-klare hagen, klimplanten en zelfs volledig groene muren vormt dit een goede basis om kleine tuinen groter te laten lijken. Bekijk andere voorbeelden voor meer inspiratie.

Versier een kleine tuin met groene planten

De verhoogde border creëert door de hoogte meer ruimte, die gebruikt kan worden voor het kweken van groenblijvende, grootbladige planten of voor een diepe haag. Een eenvoudige bloembak kan als basis worden gebruikt voor kleurdetails en kan op verschillende plaatsen worden gebruikt. Elementen die ruimte bieden Op het kleine oppervlak verwacht u niet meteen het element water. Wat als u het waterelement op de muur aansluit om een waterstroom van boven naar beneden te creëren? De hoogte geeft ruimte, het maakt het ontwerp in vierkante meters makkelijker en kansrijker.

Wilt u een mooie tuin hebben?

Neem contact op en we komen zo snel mogelijk met u in contact.