Meteen naar de inhoud

Klassieke tuinen

Klassieke tuin

Alle tips en voorbeelden Wat is “klassiek”? De een is dit en de ander dat. Sommige elementen zijn echter zeer geschikt voor echte klassieke tuinen. Lees deze kenmerken hier en laat u inspireren.

Kenmerken van klassieke tuinen:
Klassieke tuinen hebben veel kenmerken. Hoewel veel kenmerken altijd herhaaldelijk voorkomen, zijn er aanzienlijke verschillen in de opvattingen van mensen over wat als “klassiek” wordt beschouwd. Een door en door klassieke tuin is het beste voor klassieke woningen. Denk aan een herenhuis, de stijl van het huis komt terug in de stijl van de tuin. Klassiekers zijn goed te combineren met stijlvolle designs. Zo zijn gemetselde schuttingen stijlvol en klassiek. Maak als entree een mooie deur en houd bij het plaatsen rekening met het hoogteverschil, want dit mag ook in een klassieke tuin. Dit kan ook wanneer u een mooie schutting als tuinafscheiding gebruikt.

Een klassieke tuin is groen

Groen is de kleur die elke klassieke tuin terug zal keren. De border staat vol traditionele (vaste) planten, bloemen en struiken. Met hagen en buxus kunt u bomen snoeien en in de tuin creëert u in een handomdraai echte kunst. Een andere klassieke musthave is een prachtig rozenbed. Ook andere bloemen- en plantensoorten zijn zeer geschikt als compartimenten, bijvoorbeeld als variant naast een mooi aangelegd gazon. Naast planten en bloemen behoren natuurlijk ook bomen tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als afscheiding voor tuinpaden of terrassen.

Wilt u een mooie tuin hebben?

Neem contact op en we komen zo snel mogelijk met u in contact.