Meteen naar de inhoud

Kindvriendelijke tuinen

Versier een kleine tuin met groene planten

De verhoogde border creëert door de hoogte meer ruimte, die gebruikt kan worden voor het kweken van groenblijvende, grootbladige planten of voor een diepe haag. Een eenvoudige bloembak kan als basis worden gebruikt voor kleurdetails en kan op verschillende plaatsen worden gebruikt. Elementen die ruimte bieden Op het kleine oppervlak verwacht u niet meteen het element water. Wat als u het waterelement op de muur aansluit om een waterstroom van boven naar beneden te creëren? De hoogte geeft ruimte, het maakt het ontwerp in vierkante meters makkelijker en kansrijker.

Tuin geschikt voor kinderen

Heb ideeën, voorbeelden en technieken. Hoe houdt u zoveel mogelijk rekening met de kindvriendelijkheid van de tuin, en combineert u deze ook met uw eigen wensen? Lees over alle kenmerken van kindvriendelijke tuinen en laat u inspireren.

Kenmerken van een kindvriendelijke tuin

U wilt een mooie eigen tuin, maar u heeft ook een veilige plek nodig voor kinderen om te spelen. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uw eigen smaak in uw tuin weer te geven en een goede plek te bieden voor kinderen om veilig te spelen. Kiest u voor mooie speeltoestellen die gebruikt kunnen worden om energie te verbruiken, dan hoef je geen grote reus te installeren die ook nog eens lelijke kleuren heeft. Koop bijvoorbeeld houten speeltoestellen van kastanjehout. Gebruik zachte tegels om de val te breken of gebruik houtsnippers om het stijlvoller te maken. Vermijd het gebruik van grind, omdat dit het letsel bij een val zal verergeren.

Als u een balkon hebt (of maakt), is dit de ideale plek om spelelementen in te verwerken. De schommel kan eenvoudig aan het dak worden bevestigd, of u geeft de voorkeur aan comfortabele stoelen met speciale kindertafels, waar ze kunnen spelen of spelen zoveel ze willen. Een zandbak of trampoline is niet per se een groot obstakel. Graaf dieper en ze worden één met de omgeving. Deze omgeving kan bijvoorbeeld bestaan uit prachtige grasvelden waar gevoetbald kan worden. In plaats van wekelijks het gras te maaien en de grasvlekken op uw kleding te wassen? Kunstgras is niet meer van echt gras te onderscheiden. Bekijk andere voorbeelden voor meer tuininspiratie.

Functioneel en educatief

Als u meer kennis aan de tuin wilt toevoegen, kunt u een gebied omtoveren tot een moestuin waar kinderen hun eigen groenten en kruiden kunnen verbouwen. Een fruitboom ziet er plechtig uit en is erg gezond.

Wat is er lekkerder dan verse peren of appels? Overweeg om te planten. Het mag in geen geval giftige planten bevatten. Het beplantingsgebied wordt gemakkelijk onderbroken door stapstenen. Overspringen is leuk, het verbreekt het zicht op de tuin.

Wilt u een mooie tuin hebben?

Neem contact op en we komen zo snel mogelijk met u in contact.