Meteen naar de inhoud

Tuinverlichting: Voor- en nadelen

Door: Julien

Landschap verlichting kan de bruikbaarheid van uw Bergen County buitenleven ruimten waardoor ze bruikbaar in de avond en gedurende de dag.

Wat is landschapsverlichting?
Landschap verlichting is een brede term die verwijst naar looppad verlichting, verlichting rond bomen of landschappelijke planten en verlichting in en rond hardscape elementen zoals stenen keermuren en hekken. Dergelijke verlichting kan off-set of decoratief zijn.

Voordelen van landschapsverlichting
Er zijn verschillende duidelijke voordelen aan het toevoegen van landschapsverlichting aan uw New Jersey buiten terrassen en tuinen.
Onder deze zijn:
 • Veiligheid – Goed verlichte paden en patio’s helpen vallen, struikelen en andere ongelukken te voorkomen. Buitenverlichting geeft u en uw gasten het vertrouwen om in het donker rond te lopen op uw landgoed in New Jersey en vermindert uw aansprakelijkheid als huiseigenaar.
 • Schoonheid – Een van de belangrijkste voordelen van landschapsverlichting is dat dergelijke verlichting uw voor- en achtertuinen aantrekkelijker maakt. Er is gewoon iets elegants aan een subtiel verlicht looppad, verlichte bomen of een patio die is geregen met touwverlichting.
 • Veiligheid – Een goed verlichte woning is een afschrikmiddel voor inbrekers. Landschapsverlichting kan ook gebieden van uw tuin verlichten waar iemand zich zou kunnen proberen te verstoppen.
 • Kosten – De meeste landschapsverlichting kost slechts ongeveer een derde van wat traditionele schijnwerpers kosten.
 • Bruikbaarheid – Een ander voordeel van landschapsverlichting is dat dergelijke verlichting uw terras en andere ruimten in de achtertuin ook na zonsondergang aangenaam maakt.
 • Curb appeal – Nog een ander landschapsverlichting voordeel is om uw Noord-New Jersey huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Veel huizenjagers rijden door eigenschappen voordat ze overwegen het maken van een afspraak om het huis te bekijken. Landschap verlichting kan maken uw woning verleidelijk voor die rijden door rond de schemering.

 • Argumenten tegen landschapsverlichting
  Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die u zou verstandig zijn om te overwegen voordat u investeert in landschapsverlichting,
  zoals:
 • Elektrische toegang – Niet alle buitenruimtes zijn uitgerust met elektrische toegang. Afhankelijk van hoe uw tuin is ingericht, kan het installeren van stopcontacten betekenen dat u landschapssteen of beton moet vervangen. Lampen op zonne-energie bieden een alternatief voor elektrisch aangedreven lampen, maar het licht van deze lampen gaat misschien niet zo lang mee als u zou willen. Dit hangt af van de hoeveelheid zonlicht die uw tuin overdag ontvangt.
 • Kosten – Naast de initiële kosten voor de aankoop en installatie van landschapsverlichting zijn er de kosten voor de elektriciteit om de lampen te laten branden. Nieuwe lage-wattage lampen maken dit veel betaalbaarder dan in het verleden, maar het is nog steeds een extra kosten te overwegen. Solar lampen zijn een milieuvriendelijk alternatief voor elektrische verlichting, maar zoals hierboven vermeld, kunnen dergelijke lampen minder betrouwbaar dan elektrische verlichting.

 • Er zijn veel landschap verlichting voordelen, en het is belangrijk om te spreken met een landschap verlichting bedrijf om te zien of het voor u geschikt is.