Meteen naar de inhoud

Onderhoudsarme vijvers en watervallen voor uw huis

Door: Julien

Onderhoudsarme vijvers en watervallen in de achtertuin kunnen uw huis in Bergen County jarenlang veraangenamen en plezier geven.

Er zijn veel doe-het-zelf programma’s voor het aanleggen van een achtertuinvijver of waterval, maar het kan lastig zijn om het precies zo te doen als u wilt, als u geen ervaring hebt.

Bijvoorbeeld, achtertuin vijvers moeten bloeien met inheemse planten en vissen om het te zetten in een waar heiligdom.

Een professioneel tuinontwerpbedrijf in Noord-NJ kan u helpen bij het vinden van de juiste vijver op maat, beekloop, waterval, verlichting en zelfs vis- en algenbestrijdingsopties, zodat u precies kunt ervaren wat u voor ogen hebt zonder het gedoe van het allemaal zelf doen en niet weten wat u nodig hebt in het proces.

Zijn tuinvijvers en tuinwatervallen goed voor het milieu?
Niet alleen zijn mooie tuinvijvers en watervallen goed voor de ziel, ze zijn ook goed voor het milieu. U kunt uw tenen in uw vijver laten glijden om heerlijk af te koelen en er een speciaal mini-ecosysteem van te maken voor inheemse planten, vissen en bezoekende vogels.

Zijn achtertuinvijvers gemakkelijk te onderhouden?
Het onderhoud van een vijver is niet alleen gemakkelijk, maar ook betaalbaar. Zelfs met een paar Koi vissen, planten en kikkers is het onderhoud niet zo uitgebreid.

Er zijn nieuwe filtratiesystemen die de waterkwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren en het onderhoud tot bijna niets kunnen terugbrengen. In de herfst, wanneer het weer omslaat, kunt u uw vijver gemakkelijk ontdoen van bladeren en vuil door hem leeg te laten lopen en het slib van de bodem te verwijderen. Vijverfilters moeten in deze periode ook worden schoongemaakt om algen en micro-organismen op afstand te houden. En waterplanten om het oppervlak tegen de zon te beschermen, moeten misschien worden uitgedund of vervangen.

Er is maar één of twee keer per jaar wat weinig onderhoud nodig om uw vijvers en watervallen in de achtertuin van New Jersey gezond te houden.

Vijverloze watervallen
Veel mensen genieten ook van vijverloze watervallen die het esthetische en geruststellende geluid van een waterval bieden zonder het onderhoud van een vijver. Vijverloze watervallen bestaan uit een stuk steen dat water uit zijn bekken naar de kop van de waterval pompt, zodat er een constant stroompje water langs de steen naar beneden stroomt. Omdat watervallen zonder vijvers zo mooi zijn en toch weinig onderhoud vergen, is een waterval zonder vijvers misschien precies wat u nodig hebt voor uw huis in Bergen County.

Achtertuinvijvers en watervallen zijn een goede investering
Achtertuinvijvers en watervallen verhogen niet alleen de waarde van uw huis, ze verhogen ook de waarde van uw levensstijl. Het kan een paar jaar duren voordat de planten rond uw vijver en waterval zich volledig hebben ontwikkeld en volgroeid zijn.

Vanaf het allereerste begin tot de volle bloei, een vijver en waterval in de achtertuin kunnen een ongelooflijke waarde toevoegen aan uw woonervaring. Het toevoegen van beelden, vogelbaden, hanging baskets en decoratief aardewerk kan uw achtertuin tot een heiligdom maken.

Watertuinen zijn een bron van enorme trots en ontspanning. Of het nu gaat om een grote vijver of een waterval zonder vijver, het geluid van water in natuurlijke beweging biedt schoonheid en ontspanning van de stress van het leven in uw achtertuin. Vijvers en watervallen in de achtertuin bieden zowel persoonlijke troost en inspiratie als een indrukwekkende bron van plezier voor vrienden en familie.

Overweeg een professionele tuinarchitect in Bergen County, NJ in te huren om u te helpen de juiste vijver en waterval voor uw achtertuin te kiezen en te installeren.