Meteen naar de inhoud

Gazebo vs. prieel vs. latwerk: wat is het beste voor mijn achtertuin?

Door: Julien

Veel mensen willen hun Bergen County achtertuin ruimtes te verbeteren met een van deze functies, maar zijn niet duidelijk over hun verschillen.

Er zijn drie specifieke elementen die gemakkelijk door elkaar gehaald kunnen worden. Maar in werkelijkheid zijn het allemaal zeer unieke hardscape structuren die specifieke kwaliteiten kunnen toevoegen aan uw achtertuin. Het is waar, gazebo’s, trellises en prieeltjes zijn permanente en semi-permanente armaturen die uw New Jersey tuin structuur geven.

Laten we eens kijken naar een beschrijving van elk onderdeel, zodat u duidelijk kunt zijn over wat ze zijn, die u zal helpen beslissen wat u precies zoekt. Zodra u de verschillen kent, zult u in staat zijn om met een professionele tuinarchitect te spreken met een beter begrip van hoe u wilt dat uw Bergen County landschap eruit ziet.

Gazebo Voordelen
Afgezien van een tuin trellis of prieel, gazebo’s bieden een compleet buiten dak, als een kamer zonder muren. Veel gazebo’s staan aan de buitenrand van een tuin met uitzicht op een spectaculair uitzicht. Anderen staan in het midden van een kruidentuin.

Veel gazebo’s hebben zitbanken ingebouwd in lage muren en bieden plaats aan een groot aantal mensen. Gazebo’s hebben een volledig dak dat beschutting biedt tegen de regen en zijn gebouwd met een verhoogde vloer met een stevige fundering van palen en lage muren rond een veelhoekige of cirkelvormige vorm.

Een andere gazebo-achtige inrichting is een pergola, die een dakpatroon van balken voor groeiende wijnstokken, ingesteld op kolommen van palen in de grond.

Gazebo’s zijn zwaarder en groter dan priëlen of trellises en veel vereisen een vergunning om te bouwen, afhankelijk van de grootte.

Voordelen van een prieel
Beschouw een prieel als een toegangspoort tot uw achtertuin, die ook een prieel of trellis kan bevatten. Prieeltjes zijn in de eerste plaats bedoeld om twee verschillende tuingedeeltes van elkaar te scheiden, zoals een ingang van de voortuin naar de achtertuin.

De meeste priëlen zijn gevormd met een hoge gebogen top met wijnstokken groeien op en over hen en zijn gemakkelijk op te zetten en te verplaatsen. Veel priëlen hebben ook een trellis aan een of beide zijden om een hek-achtige scheiding tussen twee delen van de tuin te bieden.

Trellis Voordelen
Vaak maakt een trellis deel uit van een prieel om aan weerszijden van een prieel een hekwerk te plaatsen. Een latwerk bestaat uit een decoratief rasterwerk van gekruiste stukken, meestal gemaakt van hout zoals ceder of teakhout, bevestigd aan palen die u aan de grond kunt bevestigen.

Sommige trellises zijn gemaakt van metaal of polyvinyl voor een grotere verscheidenheid aan kleuren. Maar de meeste trellises hebben geen kleur nodig omdat ze wijnstokken bevatten met vetplanten zoals kamperfoelie, roos of camelia om een zeer mooie muur of omheining te maken. In feite worden trellises voornamelijk gebruikt om planten te ondersteunen. Trellises zijn gemakkelijker te verplaatsen omdat ze vaak aan een prieel worden bevestigd of in de grond worden geplaatst langs een rand van een erf.

Nu u het verschil tussen prieeltjes, prieeltjes en tuinhuisjes kent, kunt u zich misschien de volgende vragen stellen.

  1. Wil ik een constructie met een volledig dak en zitplaatsen voor feesten en beschutting tegen de regen?
  2. Wil ik het eenvoudig als een toegangspoort van het ene gedeelte naar het andere?
  3. Wil ik iets om rozen, druiven en andere wijnstokken te ondersteunen?
  4. Wil ik iets dat weinig of veel onderhoud van de planten vraagt?

 

Het stellen van deze vragen zal u helpen beslissen wat u echt zoekt om uw achtertuin in Noord-NJ tot een genot te maken. Bovendien, spreken met een landschap design bedrijf kan u helpen nauwkeuriger te bepalen wat het beste zou zijn voor jou.