Meteen naar de inhoud

Binnentuin ideeën

Binnentuin inspiratie met voorbeelden en tips

Er zijn veel mogelijkheden voor binnentuinen. Bent u benieuwd wat u ermee kunt doen? Lees hier alles over de kenmerken van binnentuinen en laat u inspireren.

Kenmerken van binnentuin

De binnentuin is er in vele soorten en maten. Wat ze gemeen hebben, is dat ze omsingeld zijn. Een binnentuin is meestal een plek waar u veel privacy hebt, tenzij er hoge appartementen of huizen zijn met ramen rondom uw tuin, waar mensen uw tuin kunnen zien. In dit geval kan de pergola gebruikt worden om privacy te creëren. De binnentuin, ook wel terras genoemd, is perfect te combineren met moderne, oude of romantische stijlen. Welke stijl u ook kiest, bedenk altijd waar de schaduwen vallen en waar de zon de warmte opslaat. De plaatsing van terrassen en planten is hierbij van groot belang, evenals de plaatsing van bomen en zonnekleppen. Zorg ervoor dat geen van deze elementen met elkaar interfereert.

Met rasterwerk, wandbekleding en prachtige waterpartijen creëert u diepte in de binnentuin. Dit is essentieel omdat de diepte van de ommuurde tuin met het blote oog erg klein is. Als de juiste elementen op de juiste plaats worden geplaatst, creëert het diepte-effect een optische illusie: de tuin oogt groter, ruimer en ruimtelijker. Bekijk alle andere tuinvoorbeelden voor meer tuininspiratie.

Groene binnenplaats

Aan groen mag natuurlijk geen gebrek zijn in binnentuinen. Gebruik vaste planten, zoals klimplanten die de muren bedekken. Voegt u een groene wand toe aan de binnentuin, dan geeft dit direct de mogelijkheid om diepte te creëren.

Palmbomen zijn een veel voorkomende boomsoort in binnentuinen. Ze kunnen het zicht van bovenaf beperken en zorgen voor een “warme” sfeer in uw tuin.

Afvoer is belangrijk

Heeft u een binnentuin of bent u van plan er een aan te leggen, denk dan eens aan drainage. Door de wanden kan het water niet vanzelf ontsnappen, dus het is belangrijk om het water in de grond op te nemen of een uitweg te vinden via een goed drainagesysteem. De combinatie van deze twee opties is natuurlijk ook een goede keuze.

Wilt u een mooie tuin hebben?

Neem contact op en we komen zo snel mogelijk met u in contact.